Rutes a peu per la vall d’Àger

Àger és un lloc ple de Rutes a peu:

 • Congost de Mont Rebei. Molts recomanable. Des de l’hermita de la Pertusa son 3h anar i 3h de tornar.(Cal reservar lloc pel parking)
 • Congost de Mont Rebei. Anant per darrere (Alsamora – Parking Masieta). Cal agafar el cotxe 1h per atravessar el Montsec fins al parking i començar a caminar cap al Congost de Montrebei. 1h anar i 1h de tornar.
 • Via Romana. És un passeig agradable. 1h aprox. Si es comença desde dalt, al Port d’Àger, fa baixada i es pot fer amb nens. Cal organitzar un cotxe o un atleta per tornar a buscar a buscar el cotxe a dalt.
 • Volta al poble. Àger sembla que sigui un poble petit però hi ha racons que us sorprendran. El castell o colegiata a la part alta, el pou de glaç a la part baixa o Sols de Vila.
 • La pedra foradada. Cal pujar al coll d’Ares ( Cim del Montsec ). És d’on surten els parapents i ales delta. Deixeu el cotxe al parking. Camineu pel camí o per on surten els voladors arran de la muntanya i a uns 500 metres aproximadament veureu una pedra amb un forat. Si entreu a dins hi ha una cova. Alerta amb el precipici!. És bonic seguir el camí per anar caminant fins a Sant Alís, el punt mes alt de tot el Montsec. Les vistes son fantàstiques. Temps aproximat des d’Ager 40 min de cotxe i 1h passejant.
 • Puig de Millà. Agafeu el cotxe fins a Millà (15 min). Des del parking de Millà hi 1 + 1/2h caminant fins al mirador. El camí és xulo pero les vistes quan arribes son excepcionals i espectaculars. Val la pena portar un entrepa i dinar al mirador.
 • N’hi ha moltes mes.
  • Per als mes pro, us deixo el link de Wikiloc amb moltes excursions. Wikiloc
  • En aquesta guia n’hi ha moltes de senzilles i amb fotos Natura local