Excursions. No t'ho pots perdre

Congost de Montrebei a peu 

Opció curta: Desde la Masieta. Anar en cotxe fins al parking de la Masieta .1h. (Cal reservar).  Anar i tornar 2 h caminant.  Tornar en cotxe. 1h 
Opció escales de Montfalcó:  
Un cop al Congost, seguir endavant fins el pont penjat. Travessar i pujar e camí fins al cim. Un cop dalt, pots baixar per les escales. Desfer el camí i tornar al parking. Temps extra    1-2h. més. 
Llarg: Des de l'Ermita de la Pertussa. Conduir fins al parking de la Pertussa a Corçà. Caminar fins al Congost i tornar pel mateix camí. 3+3h aprox. 

Reservar parking Masieta

Centre d'observacio de l'univers (COU) 

Val molt la pena. Els nois que ho expliquen ho viuen i ho transmeten amb gràcia. Hi ha visites diürnes, per veure el sol, i nocturnes. La visita dura 2h, una hora al planetari i 1h al telescopi. L'horari millor és de 22h a 24h. Places limitades. Cal reservar. Preu aprox. 13€ 

Reserva entrades COU

Parapent en biplaça

Si t'agrada l'aventura, val la pena aquesta experiència. Veuràs la vall com un ocell. Si vols, pots demanar al pilot una mica d'acció ( unes voltes amb una mica de centrifugació) .... Costa uns 100€ aprox.  

Llista empreses aventura

Excursions. Aventura!

Congost de Montrebei en kaiac

Es una de les millors maneres de fer el Congost. No cal experiència i val molt la pena. L'opció que més m'agrada a mi és la combinada: anar en kaiac i tornar a peu o a l'inrevés. Preu aproximat 25-50€ per persona segons opcions. Consulta les empreses d'aventura i reserva abans.
Opció per als més atletes, hi ha altres excursions en kaiac, per exemple: Finestres, la muralla xinesa. Si ja has fet el Congost i estas en forma és una bona opció.  
També hi ha opcions de barca motoritzada

Llista empreses aventura

Puig de Millà. Una excursió increïble.  

Si ja has fet els clàssics, aquesta és la millor vista de la vall d'Àger. És una excursió molt xula però s'ha d'arribar al final per gaudir de la vista. A mig camí hi ha una cova que es pot fer sense cap equipament, només la llanterna del mòbil. Ves en cotxe fins a Millà, aparca a la plaça i comença a caminar. Entre anar i tornar i gaudir de la vista son unes 4-5 hores. No hi ha cobertura, descarrega el mapa o track abans de començar.

Ruta Wikiloc

Balconet de Santa Linya i Sant Urbà.  

Una bona excursió per fer en cotxe i una mica a peu és anar a veure el balconet de Santa Linya i l'Ermita de Sant Urbà. Val la pena portar aigua i uns entrepans i passar el dia. Cal anar en cotxe fins a Santa Linya i seguir les indicacions o el GPS fins al Balconet. El camí és terra i sol estar bon estat. Per anar-hi en tot terreny o cotxe normal si no te l'estimes gaire.  Un cop vist el Balconet, podeu anar fins a l'ermita de Sant Urbà. Fa molts anys hi va haver un terratrèmol i va partir el poble. Hi ha unes paret verticals que fan impressió. Aqui trobareu lloc per dinar i fer la migdiada. Entre anar i tornar i gaudir de la vista son unes 4-5 hores. No sempre hi ha cobertura.

Ruta Wikiloc Sant UrbàRuta Wikiloc Lo Balconet

Via ferrada: Escalada amb vistes espectaculars.

Potser la millor manera d'iniciar-se en l'escalada. Unes vistes extraordinàries, un nivell molt bàsic i vas sempre assegurat/da. Algú del grup ha de tenir experiència per conduir als demés i fer servir el material. Pots llogar el material a l'alberg del poble. 
Se surt des del parking de la Pertussa. Un cop aparcat has de baixar a peu fins molt a prop de l'aigua, on comença la via Teletoobies. Unes 3h de durada. Sense cobertura mòbil. 

Llogar equipament

Escalada per experts.

El montsec i les rodalies d'Àger és un lloc fantàstic per escalar. Hi ha vies per tots els nivells però sobretot per escaladors experts. Si ets escalador cerca les zones de Terradets, Montsec ( Montsec d'Ares, Montsec d'Estall i Montsec de Rubies) , la zona de Santa Linya ( La cova gran) , Os de Balaguer, Tartareu i més. Us deixem link a la web de Joan Jover amb unes ressenyes fantàstiques del Montsec. Un link de 27 Crags sobre Terradets i un altre de Mountain Project de Santa Linya.

Resenyes de Joan Jover27 CragsMountain project

Rutes BTT per tota la Vall d'Àger

Hi ha 490 km de circuits pels amants de la BTT o pels amants del Trail Running. Les rutes estan senyalitzades però no tenen manteniment, per això val la pena dur mapa o GPS per no perdre's.  

Centre BTTPDF rutesWikiloc web de rutes

Passejant tranquilament.

Passejada: pont de'n Rossell, Masia de Clara

Hi ha varies passejades per fer una tarda o un matí sense mes pretensions que gaudir del dia. Per a tots els públics i nivells.  

Descarrega't el fulletó amb totes les rutes de diferents nivells.

Fulletó rutes PDF

Geocaching Torre i Ermita de Cas

Si t'agraden els tresors i les incògnites, el Geocaching és una sortida per caminar, cercar pistes i resoldre enigmes. Registra't gratis al web, descarrega al app i gaudeix de l'aventura. Aquesta prova, n´hi ha d'altres al web, comença al port d'Àger, d'allí surt el camí fins les torres Cas. Pots aparcar allí. Aquesta prova és doble i de nivell mig, no és per principiants.      

Geocaching

Coll d'Ares (zona enlairament de vol) i cova foradada

Vols pujar a dalt de tot del Montsec? S'hi pot arribar en cotxe. El camí és asfaltat (amb forats) Un cop dalt, podràs veure tot el Pirineu i la vall d'Àger. Podràs veure com surten a volar els parapents i ales delta. Uns 400 metres més enllà del parking, hi ha una cova de 2 forats arran del precipici. És fàcil entrar-hi i podràs fer alguna foto xula.     

Ubicació de la cova

La Règola i riu Fred. 

Molt a prop del poble d'Àger hi ha una altre nucli anoment la Règola. És bonic de veure i passejar-hi. Aparqueu al poble i agafant el camí del cementiri, seguiu fins a trobar el Riu Fred. Hi trobareu aquest racó encantat.       

Ubicació aproximada

Visites culturals

Visites guiades i teatralitzades pel poble

És la forma mes divertida de conèixer la història del poble. Uns actors que fan tots els papers de l'auca us mostraran la part vella del poble i el castell (col-legiata) mentre us expliquen històries fantàstiques. Em consta que han estudiat be la història i saben del que parlen. Molt recomanable. Cal reservar.   

La visita guiada pel poble o la visita del castell també son molt recomanables i la fan mes sovint.

Reservar visita teatralitzadaReservar visita guiada

Castell de Mur

És un castell molt ben conservat a mitja hora de cotxe de camí cap a Tremp. Val la pensa concertar una visita guiada. S´hi arriba en cotxe. 

Reservar visita guiada

Salàs de Pallars i les seves botigues museu. 

És un poble una mica més amunt de Tremp. En Sisco ( a la foto ) un col.leccionista incansable ha donat forma a diverses botigues i locals que recorden el principi dels productes envasats, les primeres marques comercials, logotips i cartells d'anuncis. L'explicació val molt la pena i és apte per totes les edats. 

Després de la visita és necessari fer un bon àpat dels d'abans a l'Hotel Bertran o una Pizza a l'Era del Salasse. Els dos molt recomanables. 

Reservar visita botigues

Un celler molt especial. Castell d'Encus.

Podreu fer una visita amb cata de vins i potser comprar alguna empolla (Cal reservar). Els vins son ecològics i de molt alta qualitat. Fa centenars d'anys uns monjos habitaven la casa i ja feien vi en uns trulls (forats molt grans) excavats a la roca. Encara els fan servir. 

 Des d'Àger teniu uns 40 minuts.  Passat Tremp.

Google mapsWeb celler

Un celler amb art. Costers del Sió.

Un celler a prop de Balaguer on podeu fer una visita i tast de vins. (Cal reservar). Una família que estima el vi i l'art. Trobareu obres d'art durant la visita. També fan una visita amb esmorzar i tast. 

 Des d'Àger teniu uns 40 minuts. A prop de Balaguer.  

Google mapsWeb celler

Zones de bany

Piscina municipal d'Àger

És l'opció mes propera, la piscina municipal. Es pot comprar l'entrada a la mateixa piscina. Funciona tot l'estiu de Sant Joan a l'11 de Setembre . Durant la pandemia hi pot haver restriccions.  

Google maps

Estació de tren d'Àger

Molt a prop del poble, anant cap a Tremp (10 min en cotxe), hi ha una zona on us podreu remullar al pantà. Just enfront de l'estació de tren d'Àger podreu deixar el cotxe. Caminant 5 minuts arribareu al pont penjant. Els joves mes "locus" podran saltar del pont, depèn de l'aigua que hi hagi. No hi ha gaire lloc per posar la tovallola, només per estar-se a l'aigua.     

Google maps

Platjeta de Llimiana

Hi ha una platjeta entre pins als peus de Llimiana ideal per famílies. Per arribar-hi podeu passar per la carretera vella que te un tunel i uns arcs molt bonics. Hi ha uns 15 minuts en cotxe.

Google maps

Cellers - Hotel Terradets

A l'hotel de Terradets a Cellers, hi ha activitats aquàtiques de lloguer. Una mena de "donuts" tibats per una barca de motor. Kaiacs per fer una volteta. També es a uns 15 minuts en cotxe.  (Tel. 619405161) 

Google maps 

Platja del Xiringuito de Pobla

És una platja al pantà de Sant Antoni amb un xiringuito on es pot menjar i prendre alguna cosa. També lloguen Caiacs per hores. Hi ha uns 40 minuts en cotxe. És una bona opció per passar un dia de calor.  

Google maps

Congost d'Erinyà

Una zona de bany al riu Flamisell, un riu ben fresquest. És molt bonic i l'espai és limitat.  També son uns 40 minuts en cotxe.

Google maps

El forat d'Abella

És un congost fantàstic al llag del riu Abella a Abella de la conca. Hi ha diverses basses seguint el riu. El poble també és bonic de visitar. L'església i el safareig també son xulos. Ull! a l'estiu es pot liar tempesta en un moment. Mireu previsions del temps.

Google maps

Tots els llocs en un sol mapa.